Öko Titán Bt. - Elérhetőségek:

3528 Miskolc, Kisfaludy 3. Telefon: 70/364-1982 Telefon/Fax: 46/781-979 e-mail: okotitan@gmail.com

Keresés a webhelyen:

Aktuális:

Ma 2024. június 12., szerda, Villő napja van. Holnap Antal és Anett napja lesz.

Hulladékgazdálkodási tervek

Hulladékgazdálkodási tervek készítése:

A hulladékgazdálkodási tervezés szükségességét elsőként a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. Törvény fogalmazta meg. A törvény több szakaszban foglalkozik a tervezés szintjeivel, tartalmi követelményével, a tervezés folyamatával, a tervezésbe bevonandó partnerek kérdésével, a tervek egyeztetésével és annak elfogadásával. A törvény által meghatározott különböző szintű tervek tartalmi követelményeit 126/2003. (VIII. 15.) Korm. rendelet szabályozza. A tervezésnek több szintjét nevezi meg a jogszabály, mely szerint van országos-, helyi- és egyedi hulladékgazdálkodási tervezési szint. A törvény által meghatározott különböző szintű tervek tartalmi követelményeit 126/2003. (VIII. 15.) Korm. rendelet szabályozza. A tervek valamennyi szinten 6 évre készülnek, és kétévente felül kell vizsgálni a megvalósulást, szükség esetén pedig módosítani kell azt.

A hulladékgazdálkodási törvény (Hgt). az országos, a területi és a helyi tervek megvalósíthatóságának biztosítása érdekében egyes, a hulladékgazdálkodási feladatokat jelentősen befolyásoló gazdálkodó szervezeteket egyedi terv készítésére kötelezi.

Amennyiben a gazdálkodó szervezet tárgyévi gazdálkodása során a hulladék mennyisége meghaladja a tervkészítésre vonatkozó határt, úgy a tárgyévet követő 6 hónapon belül egyedi hulladékgazdálkodási tervet kell készítenie, és jóváhagyásra be kell nyújtania az illetékes környezetvédelmi felügyelőséghez, illetve több telephely esetén a Főfelügyelőséghez.